Читанка

„БЕЛЕШКИ НА ЕДНА АНА“ од Момо Капор

Кога ја читав Белешки на една Ана имав осумнаесет, исто како и таа. Ги шпартав улиците во широка сукња и маица без ракави, како цело Скопје да е мое. Знаев како мириса Водно на изгрејсонце, и колку е слатко...