Читанка

ПОЕТОТ ДИЛАН

Кога некој светски уметник во третото доба од кариерата и животот конечно ќе дојде во Македонија, реакциите главно се сведуваат на „сега ли му текна?” и „како не, 2000 за стоење”. Да не беше богохулно ќе речев – самиот...

Читанка

„ФИЛТЕР ЈУГОСЛАВИЈА“ од Константин Петровски

Плашејќи се дека ќе бидат обвинети за цела палета ретроградни чувства, од наивност до дефетизам, тие ја кријат во долапите, семејните албуми и подрумите, кои стануваат алтернативни складишта на и онака неофицијалната историја. Затоа што под главниот тек на...