Разно

Лукоил преку Систина до мирен Ф8

Лукоил преку Систина до мирен Ф8 Лукоил 8-5 (4-1) Систина Лукоил: Владимир Секулоски 3’, Дејан Зиков 3’, Петар Костов 7’, Љупчо Апостоловски 17’, Борче Василев 28’, 32’, Жарко Климкаров 34’, 34’ Систина: Александар Јаневски 20’, Горан Манов 21’, 28’,...

Bookbox

Како Харви Стромберг го насамари MoMA

Со помош на пријател, но без знаење на Музејот на современа уметност во Њујорк, уметникот Харви Стромберг во 1971 си поставил изложба низ целиот галериски простор на оваа институција. Иако „делата” биле сосема видливи, требало да мине долго време...

Навивачи

Интер и Наполи најмногу ги губат навивачите, Рома напредува

Според елаборатот на Италијанската фудбалска опсерваторија Серија А во првите три месеци од 2015 година во просек по натпревар имала по 21.850 навивачи. Тоа е пад од 6,9% за разлика од лани истиот период кога на стадион оделе просечно...

Bookbox

Само битангите пијат млеко

Писателите пиеле од ќеф или заради поза, заради окрепување на душата, во слава на боемите, следејќи ја книжевната традиција на пиењето, имитирајќи се едни со други, од очај или заради зависност, лечејќи ги љубовните маки или некакви други болки,...

Статии филм

Мораториумот на се што е Робин Вилијамс

Според трустот на Робин Вилијамс правата на неговото име, потпис, фотографии и лик се оставени во наследство на Виндфол фондацијата, добротворна организација формирана од правните застапници на починатиот актер. Има два важни аспекти кои произлегуваат од оваа одлука. Прво,...

Разно

Во неизвесен натпревар СЦ Борис Трајковски го совлада ОНЕ

ЕВН во фер плеј натпревар го совлада Контрола на летање ЕВН 8-4 (4-0) Контрола на летање ЕВН: Дарко Милошески 3’, Трајан Аџиев 4’, 12’, Илија Мандаров 16’, Благојче Кулев 27’, Бојан Маџовски 33’, Жарко Пунтевски 37’, Дејан Китановски 39’...

Писма на читатели

Отворени писма до министри

Почитуван министре,За Вас почитуван министре, кој што упорно се обидувате да го промените здравството во државата. Вие кој што внесувате нови реформи во истото со надеж за подобро функционирање во оваа област. Да, вие кој ги ловите оние кои...