Фудбал

20 ретки фудбалски фотографии

Пред 40-ина години кога немало Инстаграм, фудбалската икона Џорџ Бест со убава кола и стилски панталони. Сликан со сопругата Ева Харалштед Денис Бергкамп во дресот на Интер како композитор од XVII век Во 2000-та година Габриел Батистута ја напушти...

Свет

По Ајлан умреле уште 70 бебиња

“Она што ми е најмачно е дека дури и најголемите трагедии се задржуваат на насловните само еден ден. Моето семејство ме потсетува дека сум опседната, ама мора да бидам. Неколку пати на ден добивам извештаи со статистики, кои, за...

Bookbox статија

Супер Јупитер

The YouTube ID of d5JuH6WlQa0 width:465 is invalid. Супер Јупитер ЗаведенИнертен ѕверСупер ЈупитерДинамикаСвесна пеперуткаОрбита суетаСмасна и несмасна Буно неоснованаИзбиј прекраснаИзлези од сенката на тој облак малТи чувам залче од калКавал од акал и овошен бокалИ не чекајАбер за очај...