Фудбал

Драмата во Марсеј ја доби Португалија на пенали

Португалија се пласираше во своето четврто финале на последните седум нивни учества на Европските првенства, откако вечерва подобро изведуваше пенали против Полска.   Неверојатен е податокот што Португалија ниту во петтиот натпревар на Европското не победи во регуларните 90...

Свет

Имаме јасни сигнали за распаѓање на Унијата

Не можеме да негираме дека постојат јасни сигнали за распаѓање на ЕУ, вели Ванхојген кој во периодот 1999-2004 беше комесар за проширување а подоцна и за индустрија (2010-2014). По него, ваквите тенденции постојат веќе неколку години а резултатот од...

Балкан

Како е да се живее во ЕУ со 165 евра месечно?

“Вежбаме за да сме здрави и да живееме долго. И уште поважно, за да заборавиме на парите” вели Марија Иванова (на фотографијата подолу) по 90 минутното истегнување и вежбање со други пензионери во Домот на културата во Асеновград. Таа...

Македонски рулет

Змејарство: Светско и Европско за првпат во Македонија

Време е да направите sign out од онлајн животот и да кликнете sign up за природа и авантури. Да бидете публика и директна поддршка на две големи натпреварувања кои за прв пат се одржуваат во Македонија, благодарение на Воздухопловната...

Здравје

Теретаните ќе изгубат од инструкторите

Инструкторите беа шема уште на почетоците на модерната фитнес манија, преку аеробрик видеата на Џејн Фонда и другите. Потоа манијата се префрли од пред телевизор во сали. Фаст форвард едно 30 години, фитнесот повторно се редефинира и ситуацијата сега...