Разно

Топ 10 моменти за 2016-та по наш избор

Не се фаќајте за редоследот, го направивме како што ни дојде.  1. ЛЕСТЕР Кога Грција стана Европски првак во 2004-та се пишуваше дека се случило сензација. Тоа е точно, ама уште поточно е дека поголема сензација од шампионската титула на...

Работа

Французите се изборија за раат попладниња

Во иднина француските компании се должни да им го гарантираат на работниците “правото да се дисконектираат” од технологијата. Воведувањето на законот ќе значи дека секоја организација со повеќе од 50 вработени треба да почне преговори со вработените “за да...

Читанка

„Долг пат кон дното“ од Ник Хорнби

Четворица на Новогодишна ноќ се качуваат на таканаречената „Зграда на самоубијците“ во Лондон, подготвени и физички да го допрат дното. Но случајната средба помеѓу туѓинците наместо во масовна самоотепувачка се претвора во контрадикторно но и некако „логично“ здружение, нешто како „Весели...

Бавчи

Ќути, барем у 2016, Покемони измислија

На неколку часа од истекот на последно лето Грујово, решив да си напишам нешто, за да ми послужи како потсетник за стари денови, и во некоја длабока старост, да ме наврати на тоа како во овие 364 денови, пак сме...