Вести разно

Островот со поделено чувство за газда

Двете земји во 1659 потпишуваат договор за негово владеење, кој предвидува дека Франција и Шпанија ќе имаат наизменичен суверенитет врз островот. Па така секој февруари француските власти се среќаваат со своите шпански колеги за да им го предадат владението...

Кошарка

Животот на еден судија во НБА лигата

Во светот на НБА судиите ќе ве внесе 37 годишниот Џон Гобл кој се занимава со оваа професија 10 години. На прва изгледа лесно бидејќи имаш привилегија од близу да гледаш атракции и ефективно да работиш 48 минути, ама...

Фудбал

Лудиот тренер кој не користи телефон и води спартански тренинзи

Фудбалот е живот за Ел Локо (’Лудиот’). Поради саканата игра, Биелса се откажал од политичка кариера, рано ја завршил играчката кариера и долго работел да стане тренер. А мотив му е: „Емоциите на навивачите е суштината на игра“, изјавил еднаш...

Едиторијал

Како за фотка од Џони ни побараа 5.000 евра?

Пред некое време на српски портали (види кај Петар Луковиќ) се пишуваше за своевидна фото-мафија, кои смислиле згоден начин да изнудуваат лесни пари од медиуми: заштитиле некои свои фотографии и после чекаат некој да се цапне и да објави...

Фудбал

Четири натпревари на Лестер кои Раниери ги утна тактички

КОПЕНХАГЕН – ЛЕСТЕР 0:0 – 2 ноември 2016 Најраните знаци на раздорот се случија во ноември во Копенхаген на меч од Лига на шампиони, иронично во градот каде фудбалерите на Лестер беа во оние фенси дресови за Божиќ во...