Гледанка

„Последен портрет“ (2018)

Џејмс Лорд, новинар и хроничар на уметноста на 20 век, често се спријателувал со оние за коишто пишувал. Во 1964, во Париз, тој се среќава со славниот италијанско-швајцарски скулптор и сликар Алберто Џакомети, кој му нуди да му изработи портрет....

Свет

Трамп: ЕУ е создадена за да го искористува САД

„Буквално… како што реков, таа е оформена за да ги искористува Соединетите држави,“ порача Трамп пред симпатизерите во Мичиген, дополнувајќи дека никоја од овие земји, ниту Кина, ниту Јапонија не се виновни за тоа, туку вината паѓа на претходните...

Off cafe

Ријана стварно се разбира во инклузивност

Минатата недела Ријана најави колекција за долна облека што треба да излезе на 11-ти мај, а во вторникот објави слика во парче од колекцијата на Инстаграм. Фановите – пресреќни, со посебен акцент на изјавите „конечно прслук во моја големина”....