Ракомет

Салата на Вардар не му се посреќи на Металург

Кризата на Металург продолжи и во третото коло од ракометната Лига на шампиони, но овој пат младиот состав на Данило Брестовац одигра послабо за разлика од минатите два меча во кои паѓаше само во второ полувреме. Овој пат момците...

Балкан

Бежанија од Албанија

Листата по која Албанија е рекордер по ова прашање ја изработил магазинот Монитор врз основа на новите податоци од Еуростат за бројот на апликации за азил во последните 12 месеци, вкрстени со податоците од Светската банка. На таа листа...

Животни

Не им верувај на лигавите, ни кога подароци носат

Некои видови муви и некои видови пајаци имаат обичај да им нудат храна на женките за да ги одоброволат на парење.  Меѓутоа, најинтересни се полжавите кои тој хранлив оброк го нудат во пакет со својата сперма. Генијалноста на тој...

Македонски рулет

Камбовски беседи

По повод Денот на Европа, во МАНУ, мај 2014: „Секому е јасно дека вештачки конструираните прашања на македонскиот национален идентитет, јазикот и уставното име на Република Македонија не се предмет на преговори, затоа што не можат да бидат тоа....