Фудбал

Син му го прашувал Меси зошто толку го напаѓаат во Аргентина, стигна одговор

Неодамна најдобриот фудбалер на светот според многумина раскажал: „Кога решив да се вратам во репрезентацијата, имаше многу критики на моја адреса. Мојот шестгодишен син Тиаго праша: „Тато, зошто толку те напаѓаат тебе во Аргентина? -Јас му одговорив дека тоа...

Вести разно

Јемен е доказ дека во очите на Западот не сите Нотрдами се создадени еднакви

„А сепак, мојот мозок не може да престане да размислува зошто ужаснатоста од уништувањето на Нотр Дам, локација која е заштитена како светско наследство од УНЕСКО, не е реакцијата што ја гледаме секој пат кога ќе се уништи некој...

Bookbox статија

Пронајдено продолжение на „Пеколниот портокал“ на Ентони Бурџес

„Ќе те направиме богат човек“, гласело ветувањето на издавачот. Не е ни чудо, оттаму, што Бурџес бргу се фатил за работа. Најпрвин напишал краток расказ, од него почнал да развива подолг текст и наскоро имал подготвено 200 страници. Напишан...