@SpaceBloomp

Во државава, државата не дозволува да ѝ избега едно евро (еден пример се само соларните панели и производство на струја) ама би дозволила некоја си опскурна полу-анонимна транџа да рекетира милионски суми?! Сериозно?! @SpaceBloomp

Разно

Глупи сме од што се мислиме паметни

Одлично видео со еден стар пример од Витгенштајн, за тоа колку ни е ограничен умот и колку тој и интуицијата знаат да нè зезнат и на едноставни проблеми, а не па кога се работи за комплексни прашања од политиката,...

Мешано

Основни закони на човечката глупост

Некое лице е глупаво исто како што некоја друга особа е црвенокоса. Веројатноста некоја личност да е глупава е независна од која било друга нејзина карактеристика и нема врска со никаква расна, класна или професионална припадност.

Фудбал

Кога сме веќе кај лажните вести во фудбалот

Николас Пепе е фудбалер кој доаѓа од Брегот на Слоновата Коска. Има 24 години и летниов трансфер преоден рок е најдолго зборуваното име. Игра за француски Лил, растура од голови и асистенции, а скоро треба да биде промовиран во Арсенал...