Почина професорот по филозофија Сидо

Стефан Сидовски – Сидо (1946) повеќе од три децении предаваше филозофија во „Корчагин“. Беше голем познавач на филмската уметност и автор на неколку филмови, меѓу кои Контејнер (2008). Полуден Револуционер (2015), Raison d’etre (2006), Средба (2014), Големиот оратор (2007), C’est la Vie (2016). По пензионирањето работеше како вонреден професор на Универзитетот ЕСРА, каде предаваше теорија и историја […]