Гет ап, во „МКЦ Клуб“ има стенд ап

Заради голем интерес, првоаприлската магија продолжува и на втори април. Три часа исполнети со вкусна храна, пријатна музика и загарантиранo смеење, предизвикано од специјалниот гостин кој доаѓа директно од Хрватска, Пеџа Бајовиќ и неговиот домаќин од Македонија Бојан Велевски. Пеџа Бајовиќ е еден од првите стенд ап комичари во регионот кој успешно ја гради својата […]

Доаѓа МАН

Повторно и овој Мај, оваа 2016-та ПРОЛЕТ на 28-миот ден, сабота, ПО ВТОР ПАТ ќе се оддржат М.А.Н. наградите. Оваа година, покрај НАГРАДАТА ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС И РАЗВОЈ НА МАКЕДОНСКАТА АЛТЕРНАТИВНА СЦЕНА, која минатата година ја доделивме на 34 ЗАСЛУЖНИ ДЕЈЦИ (истата награда оваа година ситурно ќе биде доделена на повеќе од 15 ЛЕГЕНДИ на […]

Clone of 40-минутен масакр низ Париз

Најкрвав бил инцидентот на концертот во Батаклан, каде се убиени 87 луѓе. Сведоштвата се дека вооружени мажи отвориле оган на присутните. Дел од преживеаните сведочат дека како што француските специјалци напредувале, тројца од терористите ги активирале своите самоубиствени бомби. “Сите трчаа од сите правци кон сцената. Беше стампедо, дури и јас бев прегазен. Видов многу […]

Овчичките порачаа – не дозволувајте да бидеме отфлени и изолирани!

Денес е 2 април, светскиот ден на аутизмот и по тој повод на вчерашниот маскенбал децата со аутизам со маската „овчички” сакаа да испратат една различна порака до сите. Маската која тие ја изработија со своите родители претставуваше симбол за тоа како децата со аутизам се чувстуваат во ова опкружување и каков е третманот на […]

Одговор на тимот МојТермин

повод: Термину мој, проблем е твој 2.0 —————————-Во врска со упатените забелешки за потсетувањето за закажаните термини со СМС порака, информираме дека тимот на МојТермин ја воведе оваа функционалност со цел доследно почитување на закажаните термини од страна на пациентите. Оваа функционалност е воведена од 16.12.2013 година. На дневна основа се испраќаат во просек по […]

Кога средношколците маршираат

Почитувани, Средношколскиот Пленум од утре започнува со маршеви и протести низ земјава во знак на револт од лошите образовни реформи кои го вклучуваат и новиот начин на државна матура и екстерното тестирање, под мотото „Стоп за лошите реформи во образованието”. Во продолжение настаните на Пленумот, чија листа се очекува да се зголеми и да се […]

Апел за помош на Емануела

Нашата ќерка Емануела Костоска боледува од ретка болест во светот Dg. Sy Prader Willi, Sleep apnea. За да може да продолжи животот на нашата трета ќерка потребно е да се набави апарат за дишење во текот на сонот- Trilogy 100, чија цена изнесува 10.000 евра, а фондот не ги покрива трошоците. Овој апарат е единствена […]

Азискиот број еден во Европа, NISSAN во ново светло на нова локација

Започнуваме ново поглавје за NISSAN во Mакедонија.Со засилени кадровски и организациски промени, а тоа пред се се однесува на интегрирање на тимот од Кадис во NISSAN,со што сме детерминирани да го донесеме брендот на нивото што тој го ужива – број еден Азисиски бренд на Европскиот пазар. Со понуда од 24 различни модели, иновативни и […]