Рекламата што беше забранета заради сексизам

Медиумските регулатори во Велика Британија забранија телевизиска реклама на производителот на мобилни телефони Казам затоа што ја претставувала жената како објект. Рекламниот спот изработен од Огилви и Матер го промовира “најтенкиот мобилен на светот”, моделот Торнадo 348 а главно покажува, во црно-бело, една скудно облечена девојка како се мува по дома. Спотот предизвикал 8 жалби […]

Зошто вагина што сквирта е поофанзивна од пенис што ејакулира?

Деновиве во Британија е усвоен „тивко цензуриран” амандман на Законот за комуникации од 2003, кој подразбира, меѓу другото, дека онлајн порно сервисот „видео на барање” сега треба да се усогласи со критериумите кои важат за ДВД-ињата кои се продаваат во британските продавници за порно материјали. А тие се строги. Правејќи разлика меѓу „фин” и „нефин” […]

Сулуда реклама на Вирџин Америка

Се појавуваат одвреме-навреме некои видеа, кои пленат со својата експерименталност, а зад чија досадност едноставно мора да се крие некаква порака. Ако мислевте дека победник во оваа категорија е трејлерот за „Торинскиот коњ“, имаме уште поголем предизвик за вас. Вирџин Америка објави видео, со кукли онакви ко од излог, кое симулира најлош можен лет од […]

Уби ме силна бирократија

Американската армија немала проблем со нордискиот полубог, со обичниот човек што се трансформира во зелено чудовиште и со вселенската инвазија, но никако не можела да пројде преку нерешената хиерархија. “Не можевме да се помириме со нереалноста на оваа организација и нашето место во неа. На кого му одговара S.H.I.E.L.D? Дали ние работиме за S.H.I.E.L.D или? […]