Алчно око стонерско

5 години по легализирањето рекреативна марихуана, властите на Орегон одлучија на дека е време надлежните да престанат да делат лиценци за одгледување врз основа на понудата и побарувачката во моментот. По друга математика, само од минатогодишната жетва Орегон има суфицит марихуана од над 1 милијарда џоинти. Еден од аргументите на законодавците е дека моментално има […]

Розови зони нова „атракција“ во Берлин

Паркот со тек време стекнува репутација на место на кое се тераат најразлични нарко-трансакции, што им ја нарушува лагодноста на регуларните посетители и шетачи низ него. Откако подолго време полициски акции и работа не ги даваат посакуваните резултати, одговорните за менаџирање на паркот се решаваат на преформулирање на прашањето од проблем со наркоманија во локациски […]

Нешто да те питам тато

Американец ги тужи своите родители затоа што му ја уништиле неговата порно колекција. Неговиот идентитет и возраст не се откриваат но веројатно се работи за зрел човек бидејќи проблемот настанал по неговиот развод. Елем, откако се оставил, отишол да живее малку кај неговите. Им кмишел 10 месеци па нашол свое место. Овие му ги донеле […]

Само нè лажат

Ама алкохолот бил синтетички. Ако сака и од осиромашен ураниум нека биде, само да не треба да се преживува уште еден мамурлак. Алкохолот, кој се води како Алкарел, е создаден од професорот Дејвид Нат, кој беше главен советник за наркотици на британската влада се додека не го отпуштија затоа што изјави дека екстази и ЛСД […]

Инстаграмот има да нè банкротира

Растечките нивоа на задолжување во САД и Британија, и невозможноста да се заштеди нешто, делумно можат да бидат припишани на Инстаграм и неговата способност да понуди бескрајно многу можности за луѓето да се фалат за тоа како и каде биле на одмор, за ресторани во кои се хранеле, нова облека и слично. Притоа не сите […]

Навлечени на опиум. Навлечени на опиум. Навлечени на опиум.

Опиумот е голем бизнис во индиската држава Мадја Прадеш во која со афион лиценцирано се насадени над 40.000 хектари афион.  Освен нестабилноста на дождовите, во последно време земјоделците имаат проблем кој и обично е познат по тоа што сака да повторува – папагалите. Цели јата папагали деноноќно атакуваат на полињата со афион и се прават […]

Или математикава е погрешна, или ние требало да живееме 300 години

Истото важи и за вино (само да не е во кригли, туку стандард чаша), а мерката која се брка и се смета клучна за човековото здравје е 100 грама алкохол неделно. Тврдењето се базира на испитување на навиките на пиење на 600.000 луѓе, во кое кај испитаниците кои биле на 40-годишна возраст и испиле повеќе […]

Вискито на Лидл од 16 евра прогласено за најдобро на свет

Виски академијата е составена од 40 меѓународни експерти кои ги дегустираат сите пријавени кандидати. Дегустацијата не оди во еден ден, туку во текот на јануари и февруари експертите групно минуваат неколку локации низ светот пробувајќи ги пријавените кандидати. Годинава за најдобро скоч виски овие експерти го избраа 8-годишното Квин Марго, бленд вискито на Лидл. Тоа […]

Марихуана вс. квалитет на сперма

Резултатите од студијата се дека мажите кои имаат запалено еден до два џоинта во својот живот, имаат значително поголем број и концентрација на сперматозоиди од оние кои никогаш во живот немаат пушено марихуана. Кај „понапредните“ корисници било забележано поголемо присуство на тестостерон. Резултатите ги изненадуваат и истражувачите од Харвард, кои пред почетокот на студијата имаат […]

Колку многу бонус има во 2 милијарди долари

Во некој совршен свет секој од 1.500-те вработени би добил по 1,3 милиони долари. Затоа што и на вработените им е јасно дека светот не е таков, 2-те милијарди ќе се делат според неколку фактори, вклучително кој колку време е во Џул и колку акции поседува од компанијата. Бонусот е дел од инвестицијата од 12,8 […]