Рамбо: Ода на евроинтеграциите

[video:https://youtu.be/vPREIXtZvwM] Песната и спотот се инспирирани од предизвиците на евроинтерграциите на Балканот. Се разбира, интерграциите имаат полна смисла само ако земјите од Балканот, првите комшии, претходно се интергрираат меѓусебно, да тргне нормалното натиго-дајмиго, проток на луѓе и капитал, љубов, секс, спорт и разонода, сватови, пршути, орца, џамлии и бришкули, зеље, бумбари и останати прекраснотии кои […]

Пеј ни за Анѓа, калеш Манцо

[video:https://youtu.be/aGamGhv5H0I] ******** За „Назадната Калеш Анѓа“: Девојката беше исправена пред историска шанса. Да беше од оние храбрите и визионерите, ќе немаше дилема дека таква шанса мора да се зграпчи. Недвосмислено ѝ беше понудено да направи чекор кој ќе значи од утре да ѝ биде подобро. Конечно да излезе од калта на нејзиното секојдневие, од немаштијата и несигурноста. […]

Ицо Хазарта – Гладен

[video:https://youtu.be/0udaOvE_qOU] Земете воздух и…. Абе, дупета-карам на трета, намерете ми неква нормална диета, тука до неколко дена треа да бъда първа ракета…В смисъл? -Моля ви, поработете вместо мене, че аз на морето нема да мога да стана веднага барета, ма треа колата поне да моо се кара на пета…Мани, на тоя етап не моо излети […]