Има ли птица во авионот

Авион на индиското воено воздхупловство бргу по полетувањето прави ршум и ја пржи земјата под себе бидејќи пилотот бил приморан да се ослободи од резервите на гориво и од сите вежбовни ракети кои ги носел. Причина: јато птици со кои му се судрил патот. Надлежните рекоа дека пилотот направил добра проценка и и дека едномоторното летало […]