Обемна и детална листа на алатки за дизјан (графички)

Категориите се следните: Accessibility Tools Animation Tools Augmented Reality Collaboration Tools Color Picker Tools Design Feedback Tools Design Handoff Tools Design Inspiration Design System Tools Design to Code Tools Design Version Control Experience Monitoring Font Tools Gradient Tools Icons Tools Illustrations Information Architecture Logo Design Mockup Tools No Code Tools Pixel Art Tools Prototyping Tools […]

Две он-лајн алатки за откажување од Фотошоп

Првата е Фотопеа, он-лајн верзија на Фотошоп со сосема солиден избор на алатки: За Фотопеа, клик тука Втората е Скуш, сервисот кој ви дозволува оптимизирање тежината на сликите: За Скуш кликнете тука

Решение за луѓе со претерано многу отворени табови

Воркона е екстензија за Гугл Хром која има амбициозна цел да стане „оперативен систем за работа на интернет“ и по пат да го олабави твојот ден, браусер и компјутер од десетици константно отворени табови. [video:https://youtu.be/iO27jzFCuo0] Екстензијата се плаќа, ама има и бесплатна верзија на неограничено време. Сајтот тука.

Октомвриската револуција во живо на интернет

– во 10 часот, Ленин објавува дека привремената влада е распуштена – во 10:45 премиерот Александар Керенски е го напушта Санкт Петербург (во тоа време главниот град на Русија) – во 12:40 болшевиците го распуштаат парламентот. – во 15:30 се слушаат првите истрели во близина на Зимската палата (резиденцијата на руското кралско семејство која во […]

Фајрфокс сенд, сервис за големи фајлови што не сакаш многу да се шират

Освен што не ти фаќа место на твој хард или клауд сервис, добро е и што не мора да го мислиш фајлот дали си го избришал и слично. [video:https://youtu.be/ZGWZGYtAS3U] Пробај тука