„БЕЛЕШКИ НА ЕДНА АНА“ од Момо Капор

Кога ја читав Белешки на една Ана имав осумнаесет, исто како и таа. Ги шпартав улиците во широка сукња и маица без ракави, како цело Скопје да е мое. Знаев како мириса Водно на изгрејсонце, и колку е слатко да се преспие до залез. Го запознав на 8ми март, а потоа го чекав да се […]