Лукоил преку Систина до мирен Ф8

Лукоил преку Систина до мирен Ф8 Лукоил 8-5 (4-1) Систина Лукоил: Владимир Секулоски 3’, Дејан Зиков 3’, Петар Костов 7’, Љупчо Апостоловски 17’, Борче Василев 28’, 32’, Жарко Климкаров 34’, 34’ Систина: Александар Јаневски 20’, Горан Манов 21’, 28’, Никола Трајковски 30’, Влатко Кузманов 40’ Лукоил во дуелот со Систина покажа дека добро ја темпира […]

Како Харви Стромберг го насамари MoMA

Со помош на пријател, но без знаење на Музејот на современа уметност во Њујорк, уметникот Харви Стромберг во 1971 си поставил изложба низ целиот галериски простор на оваа институција. Иако „делата” биле сосема видливи, требало да мине долго време пред некој да забележи дека во просториите се поставени предмети коишто не припаѓаат таму – мимикрирани […]

Интер и Наполи најмногу ги губат навивачите, Рома напредува

Според елаборатот на Италијанската фудбалска опсерваторија Серија А во првите три месеци од 2015 година во просек по натпревар имала по 21.850 навивачи. Тоа е пад од 6,9% за разлика од лани истиот период кога на стадион оделе просечно по 23.481 гледачи. Посетеноста на стадион во прволигашкиот италијански фудбал постојано опаѓа и ако се направи […]

Само битангите пијат млеко

Писателите пиеле од ќеф или заради поза, заради окрепување на душата, во слава на боемите, следејќи ја книжевната традиција на пиењето, имитирајќи се едни со други, од очај или заради зависност, лечејќи ги љубовните маки или некакви други болки, од бунт и страв од смртта, како бегство од самотијата или во јадот на емиграцијата.  Се […]

Мораториумот на се што е Робин Вилијамс

Според трустот на Робин Вилијамс правата на неговото име, потпис, фотографии и лик се оставени во наследство на Виндфол фондацијата, добротворна организација формирана од правните застапници на починатиот актер. Има два важни аспекти кои произлегуваат од оваа одлука. Прво, трустот не дозволува користење на правото на публицитет на Робин Вилијамс во рок од 25 години. […]

Во неизвесен натпревар СЦ Борис Трајковски го совлада ОНЕ

ЕВН во фер плеј натпревар го совлада Контрола на летање ЕВН 8-4 (4-0) Контрола на летање ЕВН: Дарко Милошески 3’, Трајан Аџиев 4’, 12’, Илија Мандаров 16’, Благојче Кулев 27’, Бојан Маџовски 33’, Жарко Пунтевски 37’, Дејан Китановски 39’ Контрола на летање: Сашо Бојчин 22’, Филип Милков 33’, Едмонд Калиќи 35’, 40’ Одличен натпревар во […]

Отворени писма до министри

Почитуван министре,За Вас почитуван министре, кој што упорно се обидувате да го промените здравството во државата. Вие кој што внесувате нови реформи во истото со надеж за подобро функционирање во оваа област. Да, вие кој ги ловите оние кои не ја почитуваат Хипократовата заклетва, вие кој што им кратите од плата на истите за нивните […]