Драмата во Марсеј ја доби Португалија на пенали

Португалија се пласираше во своето четврто финале на последните седум нивни учества на Европските првенства, откако вечерва подобро изведуваше пенали против Полска.   Неверојатен е податокот што Португалија ниту во петтиот натпревар на Европското не победи во регуларните 90 минути. Полска поведе уште во втората минута со првиот гол на Роберт Левандовски на ЕП, но во […]

Имаме јасни сигнали за распаѓање на Унијата

Не можеме да негираме дека постојат јасни сигнали за распаѓање на ЕУ, вели Ванхојген кој во периодот 1999-2004 беше комесар за проширување а подоцна и за индустрија (2010-2014). По него, ваквите тенденции постојат веќе неколку години а резултатот од британскиот референдум е позитивен шок кој треба многумина да отрезни. Соочен со фактите за незадоволството од […]

Како е да се живее во ЕУ со 165 евра месечно?

“Вежбаме за да сме здрави и да живееме долго. И уште поважно, за да заборавиме на парите” вели Марија Иванова (на фотографијата подолу) по 90 минутното истегнување и вежбање со други пензионери во Домот на културата во Асеновград. Таа таму им е нешто како фитнес инструктор а пред некој ден наполнила 80 години. Пола од […]

Змејарство: Светско и Европско за првпат во Македонија

Време е да направите sign out од онлајн животот и да кликнете sign up за природа и авантури. Да бидете публика и директна поддршка на две големи натпреварувања кои за прв пат се одржуваат во Македонија, благодарение на Воздухопловната Федерација нa Македонија и нејзината соработка со спортскиот клуб “Крос Кантри” од Охрид. Станува збор за […]

Теретаните ќе изгубат од инструкторите

Инструкторите беа шема уште на почетоците на модерната фитнес манија, преку аеробрик видеата на Џејн Фонда и другите. Потоа манијата се префрли од пред телевизор во сали. Фаст форвард едно 30 години, фитнесот повторно се редефинира и ситуацијата сега вика дека традиционалните теретани и фитнес центри влегуваат во сенка на групните вежби. Истовремено, тоа значи […]