Како српскиот гувернер на Илиноис го засака рокот

На толку години во 2012-та Благојевиќ беше осуден поради политичка корупција, главно затоа што проба да го продаде сенаторското место испразнето од Барак Обама кога тој стана претседател.  Сега е зад решетки во едно предградие на Денвер, Колорадо, каде што има бенд  “Jailhouse Rockers” (офкорс), свират Елвис и Криденси, Род им е пејач а поднаучил […]

„Ѓоко Јовиќ скокна во базен и запеа со пријателите“

Текстот во рубриката Стигнавме на дното е преземен без интервенции од порталот Фаланга. Не поминува настап на Ѓоко Јовиќ заедно со момците од Енерџи бенд а да не е посебно запаметен по нешто. Не поминува настап на Ѓоко Јовиќ заедно со момците од Енерџи бенд а да не е посебно запаметен по нешто, по моментот […]

Рециклирање, лудом радовање

Проценките за Велика Британија велат дека годишно се фрлаат 2,5 милијарди еднократни чаши, или 5.000 секоја минута. Кога не се знае дека има проблем, тогаш не се ни бара решение. А проблем има бидејќи иако сите имаат чувство дека тие чаши подоцна завршуваат како материјал за рециклирање, не завршуваат. Или пак завршуваат, ама само една […]

Чистка на мршојадците околу наследството на Принц

[video:https://youtu.be/0luwc6__res autoplay:0] Судија во американската сојузна држава Минесота исклучи 29 лица од процесот на делбата на наследството на Принц кое се проценува на 300 милиони долари. Музичарот кој на 57 годишна возраст почина од предозирање со фентанил немаше деца а не остави ни тестамент што многумина го видоа како прилика да тврдат дека на ДНК […]

Балкану акбар

Иако претходно Арапскиот полуостров речиси и нема интерес за снабдување со оружје од централна и источна Европа, во последниве години ова се менува, а најголемите зделки се одобрени во 2015, истата година кога балканските држави се справуваат со најголемите проблеми со бегалците од тој дел од светот. Истрагата покажала дека дозволите за извоз на оружје […]

Зошто Путин би го слабеел НАТО, кога за тоа ги има Ердоган и Трамп?

Тие повторно ги рецитираат двете “технички” на Трамп, дека би бирал на кого ќе му помогне како членка на НАТО и ставот кон Крим, и на ова ги додаваат изјавите на главните советници на Ердоган, кои го обвинуваат САД за неуспешниот пуч во земјата, “која ја има втората по големина армија во НАТО.” “Путин има […]