Екипите на Гранит и ЕВН одиграа реми

Фабрика Карпош и Лукоил ги поделија бодовите Фабрика Карпош 6-6(2-2) Лукоил Фабрика Карпош: Александар Божиков 10’ 11’ 30’ 35’ 39’ Тони Мировски 32’ Лукоил: Мартин Алаѓозовски 1’ 23’ Марјан Цветковски 13’ 31’ 40’ Дејан Зиков 36’ Првото полувреме од натпреварот помеѓу Фабрика Карпош и Лукоил се одвиваше во висок ритам со отворен и напаѓачки фудбал. […]

Фемили Аеродром се враќаат на трибина

Меѓу другите услови што ги поставија навивачите на МЗТ Скопје познати како „Фамилија Аеродром“ беше и оној кога ќе игра нивниот клуб во салата „Јане Сандански“ да нема црвени столчиња. Претходната управа предводена од поранешниот градоначалник Коневски немаше слух за нивните барања, па МЗТ често играше пред празни трибини во кои се слушаше шкрипењето на […]

На сите им покажа точно: Држете 60 секунди лажица на јазик и дознајте дали сте болни

Текстот во рубриката Стигнавме на дното е преземен без интервенции од порталот Вести 24. Наједноставен начин да проверете дали сте здрави, е да земете кажица и да ја ставите на јазик. Држете ја само една минута. Ако вашата лажичка е чиста и без дамка и непријатен мирис, значи дека немате никаков здравствен проблем со внатрешните […]

Сабајле продавал на пазар, попладне одел на тренинг

Ретко кој сака да се сети за провалијата во која падна Италија на патот за Светско првенство, но многу сакаат масата да прекине да им се руга на играчите и да зборува како е најслабата генерација во историјата на репрезентацијата. Таа сигурно не е најдобра, затоа што на крајот од минатиот век се родени талентирани […]