Салата на Вардар не му се посреќи на Металург

Кризата на Металург продолжи и во третото коло од ракометната Лига на шампиони, но овој пат младиот состав на Данило Брестовац одигра послабо за разлика од минатите два меча во кои паѓаше само во второ полувреме. Овој пат момците од Автокоманда влегоа лошо уште на стартот и губеа 4:0, а потоа се вратија резултатски и направија целосен […]

Бежанија од Албанија

Листата по која Албанија е рекордер по ова прашање ја изработил магазинот Монитор врз основа на новите податоци од Еуростат за бројот на апликации за азил во последните 12 месеци, вкрстени со податоците од Светската банка. На таа листа Сирија е втора, со рата од 4,7 апликации на 1.000 жители а Грузија трета со 3,9. […]

Не им верувај на лигавите, ни кога подароци носат

Некои видови муви и некои видови пајаци имаат обичај да им нудат храна на женките за да ги одоброволат на парење.  Меѓутоа, најинтересни се полжавите кои тој хранлив оброк го нудат во пакет со својата сперма. Генијалноста на тој потег е што таа нутриционистичка бомба не само што е толку силна што ем го закрепнува […]

Камбовски беседи

По повод Денот на Европа, во МАНУ, мај 2014: „Секому е јасно дека вештачки конструираните прашања на македонскиот национален идентитет, јазикот и уставното име на Република Македонија не се предмет на преговори, затоа што не можат да бидат тоа. Тие не се врзани за државата, туку за поединецот и неговите природни слободи и права – […]