Шефе вас најсреќна да ви е!!!

Мене сепак ми се хит собирањата од фирма. Да речеме ручек. Тие од сметководство нафенирани навнатре, секогаш спастрени. Секретарката најмодерна и најгласна дека најглавна.Се спојуваат маси како за на состанок, се редат луѓе по масите и на чело седи...

Нема да има народно

Секој муабет за свадба почнува исто. Знаеш… мала и културна сакам да биде онака млади, ама нашиве бе напињаат… Си викам како ги напињаат побогу. Ние нејќевме народно знаеш…ама го договоривме Наум Петрески и Зуица гостинка ќе биде знаеш...

Еве чекам сеа некои пари

Одлично за тие потолерантните ама јас добивам инфаркт левел пченица кога ќе им го отворам ФБ и ко ќе видам кај биле на одмор или Нова Година. Газди и Директори во обид. Мојата омилена категорија на фраероќи. Како препознаваш...

Рибник за скара

Немаме култура за базени а и од каде би ја имале, Скопје нема базени. Ми рекоа се отвориле некои ресторани со базени малку подалеку од градов каде што било многу добро за да го поминеш денот. Нормално, земав пешкирчето,...

Шардоне од Ризлинг

Отприлика секој што има два метри пред зграда до улица и деловен простор кој собира шанкче е одлично решение за маалски кафич. Па уште ако има и куќа со двор, може и диско да отвори. Летово се отворија два-...

Пасош ✓Билет ✓Купачи ✓

Се навикнав дека секој букинг сајт има различни цени па од пред некоја година почнав да им пишувам мејлови на хотелите да се испазариме. Сликите на собите по ист принцип-бираш најубав агол, малку фотошопче, терасичката, купатилцето, има еркондишн и...