Во слава на Сокол, турнирот продолжува

Од: Здружението на граѓани за подготовка и организирање на меморијален турнир во мал фудбал Оливер Соколов – Сокол Предмет: Информирање за Меморијален Турнир во мал фудбал “Оливер Соколов –Сокол” Почитувани, Ја информираме јавноста, а посебно љубителите на малиот фудбал...

When in Krusevo, vol.3

Адреналинскиот настан продолжува и оваа година! Третото летно издание на адреналинската outdoor дружба When in Krusevo ќе се одржи од 21. – 23. јуни 2019, на веќе добро познатата локација на Крушевското езеро. И ова лето рекреативците и вљубениците...

Хип хоп, дами и господа

Во вторник (14 мај) со почеток во 19 часот, во Домот на градежници (спроти гимназијата Јосип Броз) во Скопје ќе се одржи првиот македонски хип хоп поетри слем на кој ќе настапуваат дел од најдобрите македонски хип хоп артисти...

Надеж за Томе

Томе Јанев е младо момче (29 години) од Струмица, кое неодамна се соочи со дијагноза, болест на моторниот неврон или ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis). Ова младо дете беше активен фудбалер од својата најрана возраст во македонските клубови Силекс, Брегалница,...