МК има свои Devo: The Local Blue//The Mook

The Local Blue за себе: The Local Blue е динамично психоделично трио од Скопје. Нивниот звук не може да се категоризира низ секојдневните вибрации и жанрови. Напротив, динамиката и текстурата во звукот на The Local Blue претставува цврста основа...

Минути за руска пропаганда

Молиме за малку тишина. Јарослав Сумишевски и Ерболат Турлубеков имаат нешто да ви кажат. Во еден суптилен хибриден напад на синхронизиран двоглас.

Druggy & S.A.M. – Никад доста

Песната е најава за микстејпот “Druggy Слушатели”, кој претставува проект на кој Druggy како продуцент и автор на музиката соработува со неколку артисти од македонската трап и хип-хоп сцена. Видеото е изработено од членовите нa Cherry CannonStudio, во режија...