Почина професорот по филозофија Сидо

Стефан Сидовски – Сидо (1946) повеќе од три децении предаваше филозофија во „Корчагин“. Беше голем познавач на филмската уметност и автор на неколку филмови, меѓу кои Контејнер (2008). Полуден Револуционер (2015), Raison d’etre (2006), Средба (2014), Големиот оратор (2007), C’est...