Време за мапи

Каде има Нетфликс, од каде доаѓаат компирите, кој живее подолго а кој пократко од Американците, во кои држави уште вирее гермсанската аристократска лоза, како изгледаат денешните граници на Балканот во однос на римските провинции....

Неповторливото писмо на Трамп за Ердоган

„Не биди насилник“ и „не биди глуп“, веројатно и не е ни најстрашниот дел од писмото на Трамп до турскиот претседател, доволно неверојатно за американски новинари да треба дополнително да проверуваат во Белата куќа за да се уверат дека е...

Мечка меѓу мечките

Катмаи националниот парк во Аљаска секоја година организира Недела на дебелата мечка, на која главниот настан е избор, по пат на елиминации со гласови од публиката, на најдебелата мечка во националниот парк. Годинава победник е мечката 435, која во...