Кање за новиот албум

Мојот труд во наредниот период ќе биде да работам на тоа МПЦ да биде призната од страна на сите релеватни институции и синоди, РПЦ, СПЦ, БПЦ, преставништавата на Mercedes-Benz и Аudi.

Ник Кејв не паѓа на мали финти за големи вистини

На својот блог Ник Кејв им одговори на неколкумина фанови зошто пишува, кои се неговите политички склоности и што мисли за тн „woke“ култура, новото име за „воините за социјална правда“ (кои самите се прогласија за прогресивци и во тоа...

Историја на бурекот

За време на владеењето на султанот Мехмет 4-ти (1648-1687), Диванот се среќава секој втор ден во една од собите во Топкапи сарај. Кога Големиот Везир и неговите министри требало да одлучуваат за државни работи, нив ги дочекува величествен ручек....