Две он-лајн алатки за откажување од Фотошоп

Првата е Фотопеа, он-лајн верзија на Фотошоп со сосема солиден избор на алатки: За Фотопеа, клик тука Втората е Скуш, сервисот кој ви дозволува оптимизирање тежината на сликите: За Скуш кликнете тука

Решение за луѓе со претерано многу отворени табови

Воркона е екстензија за Гугл Хром која има амбициозна цел да стане „оперативен систем за работа на интернет“ и по пат да го олабави твојот ден, браусер и компјутер од десетици константно отворени табови. YouTube Embed: No video/playlist ID...