Кокошка под сол

Имам едно прашање. Добро бе, дали само јас сакам волку многу да јадам?! И не само што сакам да јадам, туку и уживам до бескрај додека го правам тоа. Со ммм-кање, со губење од убаво, со “после ова може...

Нудли со зеленчук

Ви се случило некогаш да видите некоја си храна на филм и инстантно да ви се пријаде тоа што го гледате?! Е па, мене тоа ми се случи! Си гледам филм, поточно серија и одеднаш на луѓево во серијава...

Чоколаден мус

“Се јави ли кај нана ти?“ “Се јави ли кај тетка ти?“ Мислам дека овие две реченици ми се врежани во глава за цел живот и секогаш ми се појавуваат кога ќе дојде 8ми Март. До толку многу се...

Омлет со спанаќ и сланина

Мислам дека животот не би бил живот, ако нема сланина во него. Или, јас како што би рекла, БЕЈКОН ФОРЕВА! 🙂 Така настана и овој омлет. Пrвата замисла ми беше да биде само со спанаќ и сирење (овие две...

Чоколаден колач

Ви се случило да се разбудите со конкретна желба за некоја храна?! Е па, тоа! Се шуњаме по дома во петокот, кој раскрева, кој игра на телефон, денот си помина и вечерта ми се врти и ми вели: –...

Пилешки врап

Мултитаскинг! Ви се дивам на вас што сте мултитаск, а бе ви се дивам! Туку, си се дивам и на себе што признавам дека не сум, едноствно НЕ СУМ! Јас не можам две работи одеднаш, а камо ли повеќе....