Апдејт за шахтата

Тема: Шахтата која тропа 24/7 Џабе галама и кенкање. Треба самоиницијативност и со пример да им се покаже на институциите дека треба да мрднат со газот, па потоа тоа и ќе го сторат (ОК и јас се зезам, газ...

Реконструирани писма на читатели

Еве во 21 век каде учи моето дете и децата на сите мои пријатели од населба. Ова е училиштето во населба Лисиче, “Димитар Македонски”, кое буквално е пред распад. Децата ни учат во руинирани бараки од пред 50 години,...

Буџетарски дообјаснувања на читатели

Повод: „62 центи од секој долар во американскиот буџет би требало да заврши кај војската“ Ова е бесмислица и потекнува од неразбирањето на функционирањето на усашкиот буџет, неразбирање на кое – се надевам – се должи несмасното пренесување на...

Реакција на писма на читатели

Повод: Писма на форвардирани читателки Почитуван Трендо, Одкако го прочитав писмото од форвардиран читател-ка, која се обрака јавно и го споменува името на компанијата ЦЕНТРАЛ СИТИ ИНВЕСТМЕНТ ГРУП АД Скопје, со цел да не оцрни во нашата работа и...

Писма на форвардирани читателки

Живеам во Општина Центар во нова зграда. Како и секој стамбен објект, и мојот потпиша договор за одржување на објектот со фирма за одржување на стамбени порстори, поточно фирмата Централ Сити Инвестмент груп – Скопје. Сега после две години...

Писма на засрамени читатели

Друже Трендо, Пошто твитер ми дава простор колку да кажам дека “утрово сонцето изгрева во 6 часот…“, Офнет останува единствено место кај што би можел да си го споделам и исцедам од мене ова црнило од душата. Прости ми,...