Mccann Worldgroup – мрежа на годината на Кан 2019, како и светска мрежа на годината Healthcare

„Многу сме горди што годинава во Кан беше препознаена нашата креативна работа од многу земји, за многу клиенти и од различни дисциплини, и тоа низ сите платформи и категории на ’Лајонс‘“, рече Харис Дајмонд, претседател и извршен директор на...

11 помалку познати факти за сладоледот

Но, дали некогаш сте се запрашале од каде и од кога потекнува, кој сладолед е омилен меѓу потрошувачите, кој е најскапиот сладолед и други некои интересни податоци за она нешто што вие со големо задоволство секојдневно го уживате? Ви...

Barcaffé носи нови можности за уживање во топлите денови

Секоe Barcaffé Lattiata со својот совршено кремаст вкус носи задоволство а истовремено е неверојатно лесно за употреба. На луѓето кои се во постојано движење, едноставното отворање и затворање на производот, ќе им овозможи неопходна доза на енергија и освежување,...

Извршниот директор на Мигрос Групацијата Озѓур Торт, е избран на чело на светската малопродажба

Извршниот директор на Мигрос Групацијата(Мајка компанија на Рамсторе Македонија) Озѓур Торт, стана претседател на светската малопродажба на Consumer Goods Forum (Форумот за потрошувачки добра -CGF), кој претставува чадор организација на водечките светски производители на мало и производи за брза...

Pepsi одбележа 40 години во Македонија со гламурозна прослава

Со гламурозна прослава на која можеа да позавидат и високите преставници од PepsiCo кои долетаа специјално за овој настан, Прилепска Пиварница прослави заедно со своите пријатели, соработници и бизнис партнери. Марјана Станојковска, облечена во припиен син фустан ја водеше...

На Јавните претпријатија им треба вакцинација против корупција

Е сега замислете ги јавните претпријатија и фирмите во државна сопственост без имунитет кој ќе им овозможи борба против страшниот вирус наречен корупцијата. Наодите од анкета до 48 такви претпријатија покажуваат дека 92 отсто од нив немаат стекнато имунитет...