Одмор

Туристи, одете си дома!

Демосот на Сан-Себастијан, Рим и Дубровник летово се дига на нозе порачувајќи дека им е доста од ордите туристи кои го уништуваат нивниот секојдневен начин на живот. Емоциите на локалците, дополнително загреани од топлотните удари на Луцифер, доведоа до...

Одмор

Ексклузивно крстарење со СВОЗ

Патниците на луксузниот брод „Морска принцеза“ минале цели 10 дена во темница и штама, со изгасени или пригушени светла, спуштени завеси и забрана за активности на палубите откако нивниот капетан проценил дека се наоѓаат во опасни води во кои...

Одмор

Имате несоница? А која е смислата на вашиот живот?

Димензијата на проблемот со несоницата е фрапантен ако се замисли дека во САД, околу 50 милиони луѓе секоја вечер се вртат во кревет, бројат овци, нозете им се ладни или перницата им е претопла. И тие 50 милиони напатени...

Одмор

Не се фрлаат фото-бисери пред фејсбук-свињи

Локалниот совет на селото Бергун кое се наоѓа на пристојни 25 километри од првите ски патеки и на еден час од монденските Сент Мориц и Давос, изгласа забрана за фотографирање во селото и неговата околина чие прекршување ќе носи...

Одмор

Децата летоска треба да се досаѓаат

Летни кампови, курсеви, извидници, што ли… постојат бројни опции со кои може да се исполни времето на најголемиот училишен одмор за на детето да му биде „забавно а корисно“. Заебете вие тоа. Задача на родителот не е постојано да...

Одмор

Губењето време е добро за вас

Во денешниот забрзан ритам на живеење, многумина имаат проблем барем за момент да се тргнат од своите монитори и да најдат време за нешто поинакво, како прошетка, читање книга или највеличенствениот луксуз на денешницата- дремката. Дури и кога ќе...