Американците активно работат на хакирање на руската електрична мрежа

Не се знае точно до каде е стигната оваа инфилтрација и што точно може да постигне малверот. Поагресивните напади на руската електрична мрежа се овозможени со законот од 2018 кој дозволува тајни онлајн кампањи за „одвраќање, заштита и одбрана...

Чернобил и инфлуенсерското право на селфи

ХБО имаше крајно успешна и изнафалена мини-серија „Чернобил“ по која популарноста на локацијата на нуклеарната катастрофа доби неверојатен раст што донесе (да речеме) наезда на туристи, а кај ги има нив ги има инстаграмџиите. Сите посетители се водат како...

Тага инфлуенсерска

Станува збор за 18-годишната девојка што на Инстаграм се води како @Arii, која во пост, што сега е веќе избришан, опишува како е разочарана од целата работа и како слабата продажба “и го скршило срцето“, и заради тоа и...

КросФит фати уџум од Фејсбук

Чашата ја има прелеано одлуката на Фејсбук без никакво предупредување и објаснување да ја избрише групата „Banting7DayMealPlan,” друштво кое промовира конзумирање храна што е можно поблиска до нејзината природна форма, без процесирања, подобрајзери и засладувања. Фејсбук подоцна ја врати...

Амазон ги порази јужноамериканските влади и им го собра домејнот

Аргументот на 7-те јужноамерикански влади кои се членови на Пактот за амазонска соработка (АКТО), е дека името се однесува на географскиот регион и затоа треба ним да им припадне. И покрај ова телото што ги контролира топ-левел домејните на...