Политичарите сакаат да го понижат Фејсбук, ама не и да го регулираат

Вработените во кабинетите на американските конгресмени објаснуваат „никој не го бара тоа од нас, кога одиме кај нашите избирачи, никој не се појавува на средбите и да се жали за Инстаграм или да се жали за Амазон“. „На Вол...

Гугл њуз и се заканува на ЕУ со гасење ако биде воведен данокот на линкови

Зборувајќи околу „данокот на линкови“ Ричард Гинграс, еден до главните луѓе во Гугл њуз, порачува дека „иако не посакува да го изгаси сервисот“ компанијата е длабоко згрижена околу предлогот за оданочување, чија цел е да им се компензира на...

Како внатрешен американски интернет сообраќај заврши во Кина телеком

Збунката која се случува со американскиот сообраќај се должи на тоа што дел од автономните системи за рутирање на Кина телеком сами од себе (нели автономни) решаваат да се однесуваат шашаво и да почнат погрешно да обработуваат дел од...

Твитер треба да го укине ретвитот

Предлогот доаѓа од Атлантик, а следува откако ЦЕО-то на Твитер, Џек Дорси, деновиве повторно му се ссна на лајк копчето изјавувајќи дека компанијата може ќе го елиминира „срцето“ од социјалната мрежа (на почетокот од годинава воведоа и алатка за...

Берлин го порази Гугл

Компанијата објави дека објектот во Кројцберг што го планираше за свои канцеларии ќе го предаде на две локални добротворни организации, притоа внимателно заобиколувајќи го прашањето со протестите против доаѓањето на технолошкиот гигант. Портпаролот на Гугл за Берлин Цајтунг изјавил...

Меме за богаташите од Инстаграм

Целата работа почнува од Украинка која се фотографира падната од својот приватен авион (паркиран), од таму мемето полека се сели кон кинеските социјални медиуми каде експлодира на популарност. Стандардната поза е паднат/а пред автомобил и опкружен де од патики...

Кога на Јутјуб ќе му стемни, на Порнхаб му разденува

Во игра на судбината и прилив на неочекувана космичка правда, Порнхаб собра најголем ќар од краткотрајното паѓање на сервисот на Јутјуб. Во првиот час откако се рашири сознанието дека Јутјуб е даун, Порнхаб имал за 12% повеќе посети од...

Кога ќе се отвори душа гугловска

Морган Натсон, како УИ дизајнер работи а потоа и раководи со редизајнот на Гугл+ во 2011. Според сето она што го кажува производот никогаш не ни имал шанса. Натсон има и персонални проблеми со Гугл, бидејќи првично бил донесен...

Како руското воено разузнавање ги лови своите жртви

На страна опремата и знаењето, успехот во работата на оперативците на ГРУ се базира на лагодноста на користење технологија и нивната решителност да направат се што е потребно за да стигнат до посакуваните информации. Доколку не успеат стандардните обиди...