Од оваа есен нови кредитни производи на Еуростандард банка

Со доаѓањето на есента животните трошоци нагло растат, трошоците поврзани со новата училишна година мораат да бидат подмирени, школарината за новата студентска година да биде платена, средствата потрошени за годишниот одмор да се надокнадат. А, кога на сето ова...

Една од најголемите авиокомпании во светот регрутира кандидати од Македонија

Водечката авиокомпанија од Блискиот Исток, и една од топ 5 најголеми авиокомании во светот, Saudia Airlines, објави оглас за регрутирање на кандидати од Македонија.Saudia Airlines, која во 2017 година е избрана за „Најподобрената авиокомпанија“, сега отвора можност за младите...

Започнете поинаков живот со Stobilosophy

Винаријата Стоби создаде бренд кој ја истакнува мудроста на живеењето и ги поврзува уживањето во убавите вина во прекрасната природа на комплексот. Stobilosophy е „тежнеење кон убав живот”, кој предизвукува радост на душата, преку задоволуванје на сите вкусови. Стоби...

Рекордни пријави на филмски дела на предјубилејниот фестивал на непрофесионален филм

На фестивалот беа пристигнати 56 филма во 5 категории што претставува своевиден рекорд споредбено со бројот на апликации во претходните години. Жирито, кое ги оценуваше делата е во следниот состав: Миле Петковски – претседател, Илинденка Петрушева – член и...

СКОПСКО – 95 години инспирација за заедницата и потрошувачите

„СКОПСКО поседува особина да им помага на луѓето полесно да ги надминат разликите, да го пронајдат она што ги спојува и да креираат заеднички моменти на среќа и радост. Сметавме дека 95-годишнината е одлична можност одново да го истакнеме...

Во потрага по совршениот подарок за жените во Вашиот живот

Цвеќе, парфем, вечера, облека, релаксација, патување, книга, корисен уред за во домаќинството, паметен гаџет, чевли… Листата е навистина долга, а уште подолга е и листата на места кои треба да ги посетите за да го пронајдете соодветниот одраз на...