Дали британските власти ќе одговараат за смртта на 9-годишно дете од загаден воздух?

Како дел од судска истрага за тоа дали загадениот воздух во Британија ја предизвикало или придонело за смртта на 9-годишното девојче, ќе биде истражувана и улогата на властите во целата работа.

Њујорк тајмс повика на импичмент на Трамп

Во едиторијал под наслов „Impeach“, уредничкиот борд на Њујорк тајмс побара импичмент на американскиот претседател, со тоа приклучувајќи се на неколкуте проминентни весници кои отворено повикуваат на негово отповикување од функцијата.

Кој на Твитер верува, ќе се чуди како Корбин

Последните изборни резултати во Велика Британија уште еднаш докажуваат дека Твитер и расположението на него не е никаков индикатор за поширокото расположение на избирачкото тело.

5 причини зошто Лабуристите изгубија

Наспроти тоа што се изнапишува медиуми за Џонсон и Конзервативците, тие изборите ги завршија со 364 пратеници од 650 места. Ова се 66 пратенички места повеќе отколку на минатите избори, а во исто време 38 места над потребното парламентарно...

Европа доби сопствен Зелен договор, речиси

Нарекувајќи го „ова е човекот на Месечината за Европа“, претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лаен го објави досега најдрастичниот предлог за кратење на загадувањето.