Хуавеи почна да пушта фактури за користење на нивни патенти

Наводно барањето на Хуавеи е уште пред да ги спопаднат сите блокади и забрани од страна на Белата куќа. Минатата недела претставници на двете компании имаат средба во Њујорк конкретно на темава и да утврдат дали Веризон користи опрема...

Можете ли да замислите аквадукт кој треба да се менува секои 18 месеци?

Во древни Грција и Рим имале фасцинантни упади во области кои ги сметаме за ексклузивно модерни: роботика, нанотехнологија и сл. На пример, Грците имале само-движечка машинерија нарешена театар автоматон. Замислувале и робот ( бронзен Талос, создаден од Хефест односно...

Што ако американска компанија не ја испочитува забраната за работа со Хуавеи

Претпоставката е дека Микрософт на крај ќе се реши на ист потег како и Гугл и ќе ја прекине соработката со кинеската компанија. И ова нема да биде само заради милијардите што ги вади од лиценци за Виндоус, Офис...

Проговори основачот на Хуавеи

За нападите од САД Многу е поверојатно дека САД ја крадат нашата технологија затоа што сега ние ги водиме. А дали владата е вмешана во нашата компанија КМПГ може да наред ревизија и да провери. Американските ревизори постојано ни...

Од сè што можеше да ѝ снема, на Јапонија ѝ снемаа телефонски броеви

Намерата на министерството за економија е да воведе новa номенклатура и постојните броеви да бидат заменети со нови 14-цифрени телефонски броеви. Со промената Јапонија на располагање ќе има 10 милијарди телефонски броеви. 14-цифрените бројки ќе започнвуаат со 020, префиксот...