И немој сите пари на иста книжара да ги трошите

Проектот започнува од 15 септември, а ваучерот освен за книги може да се користи за кино, театар, музеј, опера и патување во национални паркови. Ќар од одлуката се очекува да имаат околу 575 илјади италијански тинејџери, ова ќе го...

Спасете ја планетата, една апликација по друга

Епл потпиша договор со глобалната еко организација WWF по кој до 24 април целиот приход од популарните апликации кои учествуваат во акцијата оди за организацијата и нејзините програми за заштита на човековата околина.  А причини за оваа борба има...

Приколката која ни недостасува

Холандскиот „еко-претприемач” Том ван де Беек го креирал Кантор Караван, флота мобилни микро-канцеларии опремени со бежичен интернет, кафемати кои работат на сончева енергија и полначи на мобилни уреди. Караваните од март се поставуваат низ националните паркови во Холандија. Во...

Камион каков што заслужува нашиот

Мерцедес го претстави својот прототип Truck 2025, кој како што гласи името, би требало да излезе на патиштата за десетина години, кога се очекува да биде стандардна опремата планирана за него, меѓу што и “Highway Pilot,” компјутеризиран автоматски радарски...