ПЕТАрди

Гугл објавува цртеж со Австралијанецот за да го обележи неговиот роденден, порачувајќи дека сликата го слави „легендарниот австралиски поборник за заштита на дивите животни и ТВ личност чија храброст и пасија ги отворија очите на милиони луѓе кон чудесиите...

Абортусот од рајот е излезен

Рафаел Самуел од Мумбај планира да ги тужи своите родители затоа што го создале и родиле без него да го прашаат. Дечкото е „чајлд-фри“ активисти, кој верува дека децата не треба да бидат присилени да се ги трпат маките...

Инстаграмџија на денот

Отказот е по основа што профилот на Фларт е речиси комплетно исполнет со видеа од него како седи на работа и прди. Во сето ова работодавецот никако не го нарушува неговото право да испушта гасови (затоа што веројатно и...

Американци ќе ја пукаат Ирма

43.000 лица се ставија на располагање на една Фејсбук иницијатива за оружена борба против ураганот кој се приближува кон САД откако направи хаос во животите на 1,2 милиони лица на Карибите. “Го пуштив тоа заради комбинација од досада и...

Шкрели не може да најде порота која не го мрази

Озлогласениот фармацевтски лакомец се соочува со неколку кривични пријави за измами со фондови. Некои од нив носат затворски казни и до 20 години. Но неговата адвокатска екипа се мачи да најде непристрасни членови на порота кои за него не...

Геолог-христијанин го тужи Гранд кањон за верска дискриминација

Тоа е човек кој докторира геологија но подоцна го наоѓа креационистот во себе и тоа му станува главната животна преокупација. Таков е Ендру Снелинг со докторат од Универзитетот во Сиднеј кој ја тужи управата на Гранд кањонот за верска...