Ајмо кивнати марамчиња за 80 долари!

Се викаат Ваев марамчиња и се единствен производ на нов стартап од Лос Анѓелес. Но тие не служат за бришење мрсули, туку за нивно создавање. Пакувањето изгледа како како за накит или за скапа козметика – бела кутија во...

Пијте Арабика и Робуста, оти ќе ги нема

Најновите сознанија на оваа тема, објавени во журналот Science Advances покауваат дека некои од комерцијално најуспешните сорти кафиња, вклучително Арабика и Робуста, наскоро би можело да ги снема поради сушите и ширењето на габични патогени кои се множат заради...

10 непријатни факти за човечката природа

Луѓето од малцинства или од ранливи категории ги гледаме како помалку луѓе. Студии со мозочни скенови на студенти покажуваат помала мозочна активност кога се гледале слики на наркомани или бездомници отколку што е тоа случај со фотографии кои оддаваат...

Дрско е да мислиш дека знаеш што мисли другиот

Јутарњи: Колку ја живееме стварноста а колку живееме во нашите глави? Понекогаш она што го живееме во нашите глави прави дека во стварноста – само живуркаме. Животот го зачинуваат или пак го трујат нашите интерпретации на она што сме...

Крајот на една полициска борба против дрогите

„Целата борба против дрогата е срање,“ вели денес полицаецот Кевин Симерс чија борба против дрогите завршува со лична трагедија, кога ќерка му, иако ја ставал зад решетки „за да ѝ дојде памет“, бил со неа додека била на програми за...

Апу ќе го пудат од Симпсонови

Филмски продуцент обелодени дека од повеќе извори кои работат на серијата, вклучително и такви кои директно се поврзани со креаторот Мат Греининг му навестиле дека Индиецот кој држи гранапче најверојатно ќе го снема од Симпсонови. „Разочарувачка е гласината која...