Вашата нова шивачка се вика Гугл

Заедно со една модна куќа од групацијата H&M, Гугл работи на т.н. „дата-фустани“, кои ќе се базираат на индивидуалната дневна активност и животен стил. Апликацијата користи алатки на Гугл што собираат податоци за локацијата на корисникот, неговите физички активности,...

Мик Џегер: Маж никогаш не треба да носи апостолки

“Луѓето веќе не се облекуваат како некогаш. Порано кога одеа во театар, сите беа дотерани од глава до петици. Не ми недостига тоа време, но, да бидеме искрени, кој сака да отиде во театар и таму да види дечко...

Како се бираат ангелите на Викторија

Поставата за шоуто е составена од 47 манекенки. Освен фиксовите ангели, сите други модели минуваат кастинг пред извршните продуценти на шоуто и луѓето од компанијата. Равенката по која се бираат девојките е комбинација од секси и колку таа може...

Кога ќе ти се случи народ

Во Лондон на улицата Реџент избија тепачки меѓу луѓето кои со часови биле во ред пред продавницата. Во Париз муштериите извршиле упад во Ејч&Ем, однесувајќи се како за време на некои од најголемите немири во градот. Слични сцени на...

Зошто наочарите се толку скапи?

Дали некој ќе реши да одвои неколку стотини долари за наочари на Шанел, или можеби ќе одбере Долче и Габана,  Бурбери, Булгари, Армани, Прада, Миу Миу или пак можеби Ралф Лорен, во секој случај ќе носи нешто излезено од...

Одело стејт оф мајнд

“Носењето формална облека прави да се чувствуваме моќни, и ова го менува начинот на кој го гледаме светот,” објаснува во својата студија професорот по психологија од Калифорнија Стејт Универзитетот, Абрахам Рутчик. Заклучоците се дека генерално носењето поформална облека од...