Инстаграмот има да нè банкротира

Растечките нивоа на задолжување во САД и Британија, и невозможноста да се заштеди нешто, делумно можат да бидат припишани на Инстаграм и неговата способност да понуди бескрајно многу можности за луѓето да се фалат за тоа како и каде...

Навлечени на опиум. Навлечени на опиум. Навлечени на опиум.

Опиумот е голем бизнис во индиската држава Мадја Прадеш во која со афион лиценцирано се насадени над 40.000 хектари афион.  Освен нестабилноста на дождовите, во последно време земјоделците имаат проблем кој и обично е познат по тоа што сака...

Вискито на Лидл од 16 евра прогласено за најдобро на свет

Виски академијата е составена од 40 меѓународни експерти кои ги дегустираат сите пријавени кандидати. Дегустацијата не оди во еден ден, туку во текот на јануари и февруари експертите групно минуваат неколку локации низ светот пробувајќи ги пријавените кандидати. Годинава...

Марихуана вс. квалитет на сперма

Резултатите од студијата се дека мажите кои имаат запалено еден до два џоинта во својот живот, имаат значително поголем број и концентрација на сперматозоиди од оние кои никогаш во живот немаат пушено марихуана. Кај „понапредните“ корисници било забележано поголемо...

Колку многу бонус има во 2 милијарди долари

Во некој совршен свет секој од 1.500-те вработени би добил по 1,3 милиони долари. Затоа што и на вработените им е јасно дека светот не е таков, 2-те милијарди ќе се делат според неколку фактори, вклучително кој колку време...