Фејкањето позитива на работа води кон чашката

Сетете се на последниот пат кога сте имале заебана вечер: со партнерот се нема разбирачка, сметките не се платени, родителите звоцаат дека ги заборавате. Сега замислете го следното утро. Куси со сон и нерви, одите на работа и си...

Амнести интернешнл остана без речиси целото раководство

Директорите кои ја напуштаат Амнести се од канцелариите во Лондон и Женева, а според британските медиуми директорите за збогум ќе добијат „великодушни“ исплати. Истрагата беше започната откако во 2018 се самоубија двајца вработени на Амнести интернешнл. Еден од нив...

Програмери престанете да се кажувате дека сте инженери

Иан Богост во Атлантик пишува „титулата ’инженер’ е девалвирана од технолошката индустрија“. Како пример за кризите што ги минува светот а се последица на работата на „софтверските инженери“ Богост наведува неколку масовни протекувања на информации од гиганти како Таргет,...

Колку повеќе си ја сакаш работата, толку те мислат за поглуп

Трудот објавен во Журналот на личноста и социјална психологија, наведува дека луѓето сметаат дека полегитимно да се натераат пасионираните вработени да го остават своето семејство за да работат за време на викенди, да работат неплатени часови, и да се...

Радикално решение за климатските промени што добро ќе ни дојде

За да се спречи дополнително затоплување на планетава над границата од 2 степени Целзиусови вработените во Британија, Шведска, Германија и други европски држави ќе треба да ја скратат работната недела за нивните држави да ги постигнат целите што ги...

Стравот на мажите од #MeToo удира по деловните жени

Овој проблем на мажите на крај пак завршува како проблем на жените бидејќи тоа значи дека мажите менаџери одбиваат да менторираат колешки, да работат еден на еден со нив, или воопшто да се социјализираат со жени. Притоа разликата само...