Финтата на Ноа која никој не ја разбра

Дека Оскарите знаат да бидат врв на едно помпезно фејкерство се покажа уште кога публиката ја исвирка Индијанката на Марлон Брандо кога објаснуваше дека човекот не сака награда додека цел еден народ се третира на срамен начин. Се разбира,...

Серијата погрешни одлуки познати како Оскари 2019

Ако има една олеснителна околност во масовното рендање на организаторите тоа е дека ниту една од одлуките не ја носат заради сопствен хир, туку се работи само за нивни обиди да се справат со проблемите во кои со години...

Десет години немир, документарец за патот до брегзит

Потребно е да се одржи итен состанок за спас на економиите на ЕУ, во момент кога Британија е без влада, а германскиот министер за финансии, од кого зависи секој договор, лежи болен во својата хотелска соба. Од ова зависи...

Лорд оф д Рингос

Малку е познато дека во 60-тите години, Битлси се обиделе да ги откупат филмските права за The Lord of the Rings при што идејата им било Ленон да биде Голум a Макартни Фродо. Посакувале филмот да го режира Стенли...

Како да заштедиш 90 милиони долари на филм? Отпушти го Џони Деп

Разочарувањето на Дизни околу 5-от дел е што во САД на кино-благајните филмот заработи само 172 милиони долари на буџет од 230 милиони долари. Бројките Дизни и понатаму ги смета за неуспех иако заедно сосе светските кино-благајни филмот донесе...