Кларксон ги избра 10-те најлоши автомобили

Заради економичноста, еколошките ограничувања, безбедноста и масовното производство, сите автомобили се произведуваат од исти делови. “Кочниците на твојата кола, на пример се исти како и кочниците на сите други коли. Истото важи и за амортизацијата. И за воздушното перниче.”...

Прашај ме колку е саат

Компанијата Елевен Џејмс постои две години и се занимава со “динамички пристап” кон часовниците. Тоест ви ги рента за годишна претплата. Функционира како што функционираше Нетфликс со ДВД-а на времето. Изнајмувате, ви проаѓа ќефот, го враќате и добивате нов....

Што стана со нашето фрижидерче?

Во таа 2014 година проектот изгледаше булетпруф. Бараа 50.000 долари, имаа собрано преку 13 милиони долари, од 62.642 поддржувачи. А функциите – рај. Го видовме што сè нуди и радосно туривме наслов КУПЕНО! The YouTube ID of 7m0tlh8Q7kY autoplay:0...

Електрошоковите се враќаат, и вие ќе платите за нив

Од пред неколку дена во продажба се пуштени овие слушалки зад кои стои стартап со сериозни инвеститори. Претходно биле тестирани од професионални спортисти од американскиот безбол, НФЛ и репрезентативци во скијачки скокови. Кај последниве биле утврдено дека перформансите на...

God Save the Apps

И како Ротен и како Лидон, Џони секогаш знаел да претерува, само што сега целта не му е да го урниса кварниот естаблишмент и да ги тргне лажните авторитети од нивниот општествен трон туку да помине ниво на Game...

Покажи колку го сакаш Путин, Ајфон издание

Дополнувањето на Ајфонот доаѓа од италијанскиот луксузен бренд Кавијар, чие објаснување е дека Путин станал “симбол на новата генерација.” Поентата на кампањата е дека екстравагантниот уред е “најдобар начин за да се изрази патриотизмот.” “Supremo Putin” е Ајфон 5S...