Плаќање паркинг казни со донирање храна

Во САД станува популарна една иницијатива во време на празници кои се поврзани со софри и прејадување, казните за погрешно паркирање да се плаќаат со донирана храна која потоа им се дава на оние со помалку среќа и помалку...

Во пресол и човек трае подолго

Звучи како ес-еф или како вест што лесно би можела да се најде „на дното“. Но со оглед на тоа што доаѓа од сериозниот Њу Сајентист, а и поучени од ситуации во кои сме биле „малку умрени“ па пак...

Дабогда немал, па имал, па немал

Мајкл Керол порано бил ѓубреџија а денес е рудар. Во таа работна траекторија нема баш многу материјал за филм ако не беше еден период во неговиот живот во кој Керол списка 11 милиони евра.