Фејсбук како глобална платформа за борби со кучиња

Фејсбук не ги следи сопствените правила кога е во прашање забрана на насилни содржини и продажба на животни, се наведува во извештајот на организацијата за права на животните Лејди Фритинкер (ЛФТ). Гардијан пишува дека извештајот со име „Смртоносното подземје...

Колку чини твоето евтино селфи со тигар?

Изобилието на вакви фотки е исклучиво заради чуварите на овие животни во зоолошките, разни циркуси, засолништа (или што и да е) кои ова го овозможуваат со помош на седативи или други штетни пракси. Како што има (научни и законски)...

27% од сопствениците на кучиња не треба да чуваат кучиња

Ваквиот тренд не се очекува да се намали, бидејќи истата студија покажала дека 35% од испитаниците би размислиле да го стават миленикот на веганска исхрана. Една корелација од резултатите покажува дека терањето исклучиво веганска исхрана било пријавено исклучиво од...

Гулаб продаден за 1,25 милиони евра

Цената е постигната како резултат на наддавање на „елитна група кинески ентузијасти“. Продавачот е 63-годишен Фламанец кој има 500 гулаби, тврди дека сите ги знае по име и по 12 часа на ден работи со нив. Тој сосема искрено...

Селфито како алатка за природна селекција

Инцидентот се случува во зоолошка во Феникс кога жената решава да ја прескокне првата заштитна ограда од живеалиштето на јагуарот. На ова јагуарот реагира како јагуар, и преку втората ограда пушта шепа и ѝ зарива канџа во раката на...

Стока на дејт

Тaдер (што му доаѓа комбинација од Тиндер и udder за виме) е англиска дејтинг апликација наменета за помош при парење на стока. Слоганот им е “100 percent Bull, 0 percent Bullshit” а содржи информации за потентните жители на 42.000...